JOA Nytt

 

 

Nr 2 2012

Äntligen är vi igång i våra nya lokaler på Viggeliden. Sommaren inleddes med en arbetsdag då vi målade och fixade och sedan dess så har det fortsatt och kommer att fortsätta under hösten tills vi är klara.

Vill Du hjälpa till eller har kontakter i hantverkarbranschen så tar vi tacksamt emot hjälp.

Det har börjat en hel del nya scouter i höst vilket vi tycker är mycket roligt. Ju fler vi är desto roligare blir det. Vi vill gärna bli fler, både barn och vuxna.

Till dig som är ny i kåren så säger vi varmt välkommen och hoppas att ni kommer att uppleva en massa rolig scouting.

Medlemsavgiften till kåren faktureras centralt från förbundet under hösten. Det är från vårt medlemsregister ScoutNet som informationen hämtas och det är viktigt att det ligger rätt uppgifter där. Om det finns en e-postadress registrerad så kan man själv logga in och uppdatera dessa.

Kontakta din avdelningsledare eller Linus Lundin (linus.lundin@gmail.com) för att lägga in mejladress om det saknas.

Vi planerar för en traditionsenlig julmarknad på första advent, den 2 december. Vi tar emot all hjälp vi kan få i form av saker att sälja. Handarbete och hembakt brukar ha en bra åtgång.

Vill du hjälpa till och bidra till detta arrangemang så kontakta någon av ledarna eller mejla till julmarknad@joascout.se

Kårens egen hemsida finns på www.joascout.se. Där finns kontakt-uppgifter, kalendarium och mycket annan information.

Enjoyguiden är ett rabatthäfte som ger rabatt på restauranger, nöjen och shopping. Vi har sålt dessa under ett flertal år och gör det även i år. Mer information kommer när årets häfte finns tillgängligt men vi vill redan nu informera och hoppas att om ni tänkt köpa väljer att köpa av JOA. Det går redan nu bra att beställa genom att mejla till enjoy@joascout.se

Scoutskjortor och märken kan köpas på distriktets kansli, Purpursnäckan. Kansliet ligger på Delsjövägen 5A, S:t Sigfridsplan och har öppet mån-tor 9-15, fre 9-14, lunchstängt 12-13. Ring för säkerhets skull och kolla innan, tfn 40 33 05.

Det går även att handla via webshopen på www.scoutvaror.se

Kårens egna fina halsduk kostar 50:- Kontakta din avdelningsledare om du vill köpa en.

En ny organisation är under införande i scouterna. De olika förbunden håller på att slås samman till en gemensam organisation som heter Scouterna – Riksorganisationen. Vi kommer alltså inte längre tillhöra Svenska Scoutförbundet utan den nya organisationen. För JOA:s del medför detta att nya kårstadgar måste antas, vilket kommer att ske på en extra kårstämman under hösten.. För de flesta kommer dock detta mest märkas i form av nytt namn och ny logotyp.

 

Nr 1 2012

Vårterminen 2012 går så sakta mot sitt slut; snart sjungs det om blomstertid och det ringer ut till sommarlov. För JOA är det dock en intensiv period som väntar. Vi är slutfasen av sammanslagningen med Guldhedens Scoutkår, något vi hoppas ska innebära stora positiva förändringar som märks främst när det gäller lokaler.

Vi hoppas kunna avsluta denna termin med att visa Guldhedens stuga och att vi kan dra igång höstterminen i renoverade fräscha lokaler.

För att detta ska vara möjligt så behövs det en del arbetsinsatser med att fräscha till lokalerna, flytta materiel och slutligen förhoppningsvis avveckla JOA-gården.

Ett första arbetstillfälle är inplanerat helgen den 26-27 maj då vi tänkt städa, måla, köra skräp och fräscha till. För att kunna planera mat och arbete så ber vi er anmäla om ni kommer antigen via e-post till henrik.jonson@gmail.com eller genom att fylla i anmälan på nätet: www.doodle.com/xum7e4t8mfzzec37

Årets sommarläger kommer att äga rum redan i juni på Brännö tillsammans med Göteborgs Sjöscoutkår. Mer information kommer i separat utskick.

På baksidan av detta nummer finns kallelse till årets kårstämma som äger rum i samband med arbetshelgen på Guldhedens scoutstuga.

Detta nummer av JOA-nytt delas ut på avdelningarna, skickas ut via e-post och vanlig post. Hör du till dem som får detta utskick per brev och vill fortsätta få information från kåren så krävs det att du aktivt meddelar oss detta och uppdaterar dina uppgifter på något av nedanstående sätt:

Telefon: Henrik Jönson 031-337 37 86

E-post: henrik.jonson@gmail.com
Brev:   JOA Scout
c/o Henrik Jönson
Rönnvägen 4
475 41 Hönö