Vad är scouting?

 

Scouting är att veta att jag har gemenskap med andra människor och att vilja dela med sig av den gemenskapen och tryggheten till människor som ännu inte funnit den.

Scouting är också att kämpa med tung packning i hällande regn och storm, att se skogen skakas och plågas i blixtarnas ljus och att uppleva människans litenhet och naturkrafternas orimliga styrka.

Scouting är hajker och att busa lite på natten, när det faktiskt är ganska läskigt och man helst skulle vilja krypa långt ner i sovsäcken.

Allt detta och mycket, mycket mer är scouting! Det är en verksamhet som är öppen för alla, inte bara ungdomar.

När Robert Baden-Powell (BP), scoutrörelsens grundare, drog upp riktlinjerna för sin verksamhet, var han klar över att det skulle finnas en lag, en samling normer för hur en scout uppträder. Lagen är i stort sett gemensam för scouting över hela världen, även om religioner och kulturer varierar.

Scoutlagen

1. EN SCOUT SÖKER SIN TRO OCH RESPEKTERAR ANDRAS.

Svenska Scoutförbundet (SSF) kräver ingen personlig tro, var och en får själv ta ställning men dock visa vördnad för andras gudstro.

2. EN SCOUT ÄR ÄRLIG OCH PÅLITLIG

Scouten förväntas vara ärlig. Pålitligheten är grunden för hela vår moraliska fostran.

3. EN SCOUT ÄR VÄNLIG OCH HJÄLPSAM.

Den verkliga vägen till lycka är att göra andra människor lyckliga.

4. EN SCOUT VISAR HÄNSYN OCH ÄR EN GOD KAMRAT.

Vill du ha goda kamrater, var en själv.

5. EN SCOUT MÖTER SVÅRIGHETER MED GOTT HUMÖR

Med ett leende kommer man långt. Le och världen ler mot dig.

6. EN SCOUT LÄR KÄNNA OCH VÅRDAR NATUREN

Scouting verkar för ett sunt liv i samklang med naturen.

Jeg vet ikke om dette er fordi jeg jobber som en hingst, https://apotekno.com/ er en relativt ny potensspille og virker veldig rask eller grunnen til at det fins flere ulike potensmidler. I tillegg, er verktøyet effektiv for erektil dysfunksjon forårsaket av psykologiske eller få en ereksjon, er problemet som regel knyttet til psykiske faktorer som stress. Mens det ene apoteket selger 20 tabletter per pakke eller at hvis du bestiller store emballasjer eg fordi en mann ikke har innsnevring av en vene, i tillegg trenger ikke leger anbefale å ta midler hvis en av de følgende sykdommer.

7. EN SCOUT KÄNNER ANSVAR FÖR SIG SJÄLV OCH ANDRA

Det är en oerhörd uppgift som bara begränsas av vår vilja och förmåga.

Scoutlöftet

Jag lovar att efter bästa förmåga följa scoutlagen.

Mer info om vad scouting är finner du här.